ΚΑΥΣΟΞΥΛΑ ΕΛΙΑ


Καλέστε για Τιμή

ΜΕ ΜΙΚΡΉ ΕΠΙΒΆΡΥΝΣΗ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΤΑ ΞΥΛΑ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΣΑΣ.

Πληρωμή με Κάρτα
Διαθέτουμε μηχάνημα POS για πληρωμή απο το σπίτι σας με οποιαδήποτε κάρτα.
ΙΒΑΝ – ALPHA BANK
Αριθμός Τραπεζικού Λογαριασμού: GR1001404030403002330000695

Μία πολύ καλή επιλογή ξύλων για τζάκι είναι τα ξύλα της ελιάς. Καίγονται αργά, μυρίζουν ευχάριστα, δίνουν μία δυνατή, γαλάζια φλόγα και κάνουν πολύ ωραία θράκα. Τα καυσόξυλα και τα κάρβουνα από ξύλα ελιάς χρησιμοποιούνται πολύ στην Ελλάδα, αφού άλλωστε η ελιά είναι το κατεξοχήν δέντρο της Ελληνικής γης.

Η αγορά των ξύλων ελιάς καλό είναι να γίνεται στις αρχές του χειμώνα, όταν ακόμη δεν έχουν αρχίσει οι βροχές και τα καυσόξυλα είναι ακόμη στεγνά. Τα ξύλα ελιάς που έχουν κοπεί τον προηγούμενο χειμώνα περιέχουν ακόμη τους χυμούς του δέντρου, γι αυτό και μπορεί να καπνίζουν και η ανάφλεξή τους να γίνεται με δυσκολία. Παρόλα αυτά είναι πιο κατάλληλα από τα εντελώς ξερά ξύλα της προηγούμενης χρονιάς γιατί καίγονται πολύ γρήγορα.
Χρήση καυσόξυλων ελιάς

Για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα της δύσκολης ανάφλεξης των ξύλων ελιάς που περιέχουν ακόμη τους χυμούς των δέντρων, μπορούμε απλά να τοποθετήσουμε πρώτα ψιλά κλαριά και ένα δύο μικρά κούτσουρα από ξύλο πεύκου που αναφλέγεται εύκολα και από πάνω τα ξύλα της ελιάς. Σιγά σιγά θα πάρουν και αυτά φωτιά και θα μας δώσουν για πολλές ώρες μια δυνατή και όμορφη φλόγα. Μπορούμε ακόμη να προετοιμάζουμε τα ξύλα ελιάς ακουμπώντας τα στα τοιχώματα του τζακιού μας για να στεγνώσουν και να είναι ευκολότερη η ανάφλεξη.
Καυσόξυλα ελιάς – Τιμές